• Ma-Zat Op afspraak
  • Boekweitstraat 20, Nieuw-Vennep
  • 0252-729057

Consignatie Verkoop & Motorcenter Haarlemmermeer

Wat is het

Het verkopen van een motor brengt veel handelingen met zich mee en is niet altijd even gemakkelijk. Slechte ervaringen komen steeds vaker voor; er komen allerlei vreemden aan de deur, particulieren komen met lage biedingen en er worden steeds vaker verkopers opgelicht. Met name bij de motorverkoop willen mensen na het maken van een proefritje nog wel eens ‘vergeten’ terug te komen. En als u uw motor inruilt of verkoopt aan handelaren krijgt u meestal een lagere prijs voor de motor. In tegenstelling tot een verkoop aan een particulier of een zakelijke eindgebruiker.

Tegenwoordig ligt de focus meer op veiligheid en zekerheid, maar vooral ook op weinig gedoe.

Consignatie verkoop is een interessante oplossing die meer veiligheid en zekerheid geeft en minder gedoe oplevert. Als Motorcenter Haarlemmermeer bieden wij u de mogelijkheid uw motor in de vorm van consignatie te verkopen, inclusief eventuele stalling en onderhoud.

Voordelen

Een particuliere verkoop van een motor is een bewerkelijk proces. Denk hierbij onder meer aan het reinigen en fotograferen van de motor, het adverteren van de motor, het stallen/presenteren van de motor, het te woord staan van potentiële kopers, het faciliteren van een bezichtiging/proefrit, de onderhandeling en de verkoop afwikkeling. Het uitbesteden van voornoemde zaken zijn de meest voor de hand liggende redenen om een motor in consignatie te verkopen.

Daarnaast zijn er nog andere belangrijkere argumenten waardoor een consignatie verkoop zich meestal terugverdient:

  • Veel potentiële kopers zullen een motor liever niet bij een particulier willen kopen vanwege de risico’s die daaraan verbonden zijn. Door een motor via een betrouwbaar en professioneel opererend motorbedrijf in consignatie te verkopen zal deze perceptie in ieder geval grotendeels al worden weggenomen en wordt de doelgroep van kopers aanzienlijk vergroot.
  • Een representatieve en omvangrijke fotoreportage en voorafgaande uitgebreide poetsbeurt zullen voorts eveneens aan de verkoopbaarheid bijdragen.
  • De advertentiemogelijkheden voor motorbedrijven zijn daarnaast beter en kostenefficiënter dan voor particulieren.

Werkwijze

Als u uw motor bij Motorcenter Haarlemmermeer in consignatie wilt plaatsen, krijgt de motor een plaats in onze winkel waar uw motor gezien wordt door potentiële klanten.

De motoren die wij in consignatie nemen dienen betrouwbaar te zijn. Uiteraard wordt uw motor grondig schoongemaakt, gepoetst en krijgt een technische inspectie zodat de motor er perfect bij staat. Reparaties kunnen eventueel in opdracht voor u worden uitgevoerd.

In samenspraak met u zal er een verkoopprijs bepaald worden. Wij kunnen u daarover adviseren op basis van een motor taxatie en verkennend marktonderzoek.

Vervolgens zal de motor gefotografeerd worden en met deze foto’s op onze en meerdere verkoop website geplaatst worden. Daarnaast wordt de motor meegenomen in onze advertentiecampagnes en promoties op social media. De verkoop wordt op deze wijze uitbesteed aan Motorcenter Haarlemmermeer en u heeft er geen omkijken meer naar.

Kosten

Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst van opdracht tussen u en Motorcenter Haarlemmermeer.

De kosten die Motorcenter Haarlemmermeer in rekening brengen voor onze consignatie verkoop service zijn als volgt opgebouwd. (Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW)

Opstartkosten

Voor het in de verkoop zetten van uw motor voor een consignatie verkoop rekenen wij €195,- opstartkosten. Deze kosten zijn opgebouwd uit de volgende componenten:

  • Reinigen en poetsen
  • Technische inspectie
  • Advertentiekosten (eerste maand)

Doorgaans is drie maanden voldoende tijd om de motor te verkopen (voorbeeld totale kosten na drie maanden: €195,- + €50,- = €245,-). Indien de motor binnen drie maanden niet verkocht is, zal het adverteren in overleg verlengd worden en eveneens tegen kostprijs ad €25,- per maand worden doorbelast.

Provisie consignatie verkoop – No Cure, No Pay

Bij het tot stand komen van een succesvolle verkoop rekenen wij een provisie van 8% over de totaal gerealiseerde verkoopprijs. De opstartkosten en de provisie worden na verkoop van uw motor in rekening gebracht en verrekend met het uit te betalen bedrag.

 

Voor meer informatie over een eventuele consignatie verkoop van uw motor kunt u contact met ons opnemen.

FJ1200
Suzuki GSR600
Verkoop
Vragen of informatie? Bel ons vandaag!
0252-729057